ABD Hükümeti, Üçüncü Bitcoin Müzayedesini Düzenliyor

ABD Genel Hizmetler İdaresi (GSA), bir duyuruya göre, bu yılki üçüncü kripto müzayedesini yapacak. Bu Cuma gerçekleştirilecek olan müzayedede, yaklaşık 530.000 dolar değerinde olan 9.45 adet BTC açık artırmaya çıkarılacak.

15 Mart tarihinde ilk müzayedesini yapan GSA, toplam 204 teklif verildikten sonra Bitcoin piyasa fiyatının 9.000 dolar üzerinde satışını gerçekleştirmişti. Ajans, 29 Mart'ta ikinci bir Bitcoin müzayedesi düzenledi ve o sırada 384.000 dolar değerinde 6.79 Bitcoin sattı. GSA'ya göre, açık artırmalardan kazanılan toplam miktar 450.567 dolara yükseldi.

GSA Federal Satın Alma Servisi Bölgesel Komisyon Üyesi Thomas Meiron, yaptığı bir basın açıklamasında şunları dile getirdi:

“Kripto para birimi kesinlikle GSA Açık Artırmaları platformumuzda halka açık satışa sunulan en eşsiz öğelerden biri. Teklif verenlerimizin heyecanı yadsınamaz.”

GSA, gizlilik endişelerini gerekçe göstererek kripto para birimini nasıl elde ettiğini açıklamayı reddetti. Yapılacak bu üçüncü müzayedede 9.45 adet BTC satışı 23 Nisan'da gerçekleşecek. 26 Nisan'da ise bitecek.