ABD ve Avrupa Birliği, Rusya İçin Yeni Yaptırımlar Yayımladı

ABD ve Avrupa Birliği, Rusya ekonomisini ve varlıklı bireyleri hedef alan yeni eylemler duyurdu. Gerekçe ise Vladimir Putin'in müttefiklerinin yabancı ülkelerde kripto para kullanarak yaptırımları aşmaya çalıştıklarını öne süren bir araştırma raporu.

Beyaz Saray Cuma günü yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'nden liderlerin, Başkan Vladimir Putin'in Ukrayana uyguladığı askeri işgale yanıt olarak Rusya'yı ekonomik olarak izole etmeyi amaçlayan ek adımlar atacağını söyledi. Duyuruda, birçok Rus malının ithalatının yasaklanması, lüks malların Rusya'ya ihracatının yasaklanması ve ABD Hazine Bakanlığı'nın ülkenin mevcut yaptırımlardan kaçınma girişimlerini izlemesi için rehberlik yer alıyor.

ABD'nin Avrupa Birliği ve G7 ülkeleri ile birlikte izlediği politika “toplu olarak Putin üzerindeki baskıyı artırma” ve Rusya'ya ek mali kısıtlamalar getirme yönündeki koordineli çabaların bir parçası olarak görülmektedir.