AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Metaverse Hakkında Konuştu

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir’de yaptığı bir ziyaret sırasında gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

Binali Yıldırım, yeni teknolojik oluşumların hepimiz için yeni olduğunu vurgulayarak Metaverse alanında araştırma içerisinde olduğunu şöyle aktardı:

“Uzmanların tanımlarını okudum. Hepsinden bir şeyler aldım kendime göre bir tanım geliştirdim. Benim için Metaverse ikinci bir kainat. Evrende ne varsa aynılarını geliştirebileceğimiz bir ortam. Anlık karşılıklı iletişim var. Kripto varlıklarının bu konusu finans sektörü ile sınırlı kalmamalıdır. İnsanların ihtiyaç duyduğu her alanda kullanabileceğimiz bir şey. Yüz kişi ile tüm bankaların işini yapabilen bir sistemdir. Bu açık kaynaklı yazılımdır. Bu teknolojiyi reddetmek yerine zararlı amaçlarla kullanılmasını önlemek için mevzuat oluşturmaya ihtiyaç vardır. Kayıt dışı para, uyuşturucu veya sanal kumardan kazanılan paralar sisteme girilmeye çalışılır. Rezervler var. Bunlar Ukrayna-Rusya krizinde görüldü ve silah olarak kullanılmaya başlandı.”