Aker, İskandinavya’da Bitcoin’e Yatırım Yapan İlk Büyük Firma Oldu

Norveç merkezli petrol ve gaz devi Aker, Bitcoin'e ve ekosistemdeki ilgili projelere yatırım yapmaya adanmış yeni bir birim kurdu. Aker, İskandinavya'da Bitcoin'e yatırım yapan ilk büyük firma oldu. Şirket, 1.170 BTC (ortalama satın alma fiyatı ~ 51.290 dolar) almak için 500 milyon NOK (~ 60 milyon dolar) değerinde yatırım yaptığını açıkladı.

Aker'in yeni birimi olan Seete’nin web sitesinde de belirtildiği üzere, Seetee, likit yatırım yapılabilir varlıklarını Bitcoin'de tutuyor ve Bitcoin ekosistemindeki projelere ve şirketlere yatırım yapıyor. Bitcoin’in şirketin hazine varlığı olduğunu, ilk satın alımlarının 1.170 BTC olduğunu ve hodlcı olduklarını söyleyen Seete, web sitesinde şunları da dile getiriyor:

“Bitcoin ekonomik bir batarya olabilir. Katkıda bulunabileceğimiz ve destekleyebileceğimiz coğrafyalarda madencilik yapacağız.”

“Bitcoin, bir ekosistemin kalbidir. Bildiğimiz hayatı değiştirmek, itmek ve dürtmek isteyen insanlara ve şirketlere yatırım yapıyoruz.”

“Bitcoin hakkında bilgi sahibi, deneyimi olan büyük fikirlere ve hırslara sahip girişimcileri temasa geçmeleri için teşvik ediyoruz.”

Web sitesinden ve aldıkları aksiyonlardan da anlaşılacağı üzere Bitcoin ve kripto ekosisteminin önemli destekçilerinden biri olacağını belirten Seetle’ın CEO’su şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Geleceği beklemeyeceğiz, biz de onu inşa etmeye katılmak istiyoruz! Girişimcileri Seetee'ye ulaşmaya teşvik ediyorum. Hayaliniz ne kadar büyükse, o kadar fazla dinleriz.”