Alameda, Oxygen'a Yapılan 40 Milyon Dolarlık Yatırıma Liderlik Yapıyor

Kripto ticaret şirketi Alameda Research, merkeziyetsiz finans (DeFi) aracılık şirketi Oxygen'e 40 milyon dolarlık bir yatırıma öncülük etti. MultiCoin Capital, Genesis Capital ve CMS de Alameda’ya katıldı.

Oxygen, Solana blokzinciri üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir ekosistem olan Serum'da başlayacak. Sam Bankman-Fried, Solana blokzincirinin hızının (saniyede yaklaşık 50.000 işlem) ve düşük maliyetlerinin basit borçlanmadan (lending) daha karmaşık çözümlerini depoladığını söyledi.

Kullanıcıların likidite, kaldıraç, getiri oluşturma işlemlerine yardımcı olan Oxygen, 100 milyondan fazla kullanıcıyı Serum ekosistemine getirme potansiyeline sahip olduğunu söylediği bir harita uygulaması olan Maps.me cüzdanıyla da bir entegrasyon duyurdu.

Bankman-Fried, Maps.me kullanıcılarının bu entegrasyonu kullanarak cüzdana token şeklinde para yatırabileceklerini, depolanırken bu tokenlerden getiri elde edebileceklerini ve nihayetinde alışveriş ve otel rezervasyonları gibi hizmetler için ödeme yapabileceklerini de belirtti.