Alchemy, Finansman Turunda 80 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Blokzincir geliştiricisi Alchemy, eşsiz token (NFT) pazarlarını güçlendiren platformları daha da geliştirmek için yaptığı B Serisi finansman turunda 80 milyon dolar topladığını açıkladı.

28 Nisan Çarşamba günü açıklanan finansman turu, teknoloji odaklı yatırım yöneticisi Coatue ve Amerikalı yatırımcı Lee Fixel'in bir risk fonu olan Addition Capital tarafından yönetildi. Tura Tampa Bay Buccaneers ve Manchester United'ın sahibi olan Glazer ailesi, SpaceX ve Stripe'ye yatırım yapan VC firması DFJ Growth da katıldı. The Chainsmokers grubu ve aktör Jared Leto da Alchemy’nin değerini 500 milyon dolara çıkaran finansman turuna katkıda bulundu. Mevcut destekçiler arasında Pantera Capital, Samsung, Stanford Üniversitesi, Charles Schwab ve Yahoo'nun kurucu ortağı Jerry Yang gibi bir dizi yüksek profilli birey yer adı.

Aralık 2019'da piyasaya sürülen Alchemy, geçtiğimiz sekiz ayda platformunda 97 kat büyüdü ve ilk çeyrekte güç verdiği şirket sayısı ikiye katlandı. Firma, CryptoKitties ve popüler NBA Top Shot dahil bugüne kadarki en başarılı NFT koleksiyonlarından bazılarını başlatan Dapper Labs'e güç veren platformu geliştirdi. Alchemy, Mart ayında 69 milyon dolara satılan dijital sanatçı Beeple'ın rekor kıran NFT'sinde de yer aldı.