Algorand (ALGO) Neden Düştü? -28.09.2022

Algorand, birden fazla uygulamayı destekleyen ve kendi kendine çalışabilen blokzincir tabanlı merkeziyetsiz bir ağdır. Bitcoin ve diğer blokzincir ağlarında yaşanan işlem yavaşlığı problemini çözmek üzere tasarlanan Algorand ağı, yüksek hız ve verimlilik vadetmektedir.

Algorand, Pure PoS sistemi üzerinde çalışmaktadır. Bu sistemde, zincirdeki bir sonraki bloğu doğrulamak ve onaylamak için katılan ALGO sahiplerinden rastgele komiteler seçilmektedir. Bu rastgele eşleştirme, Algorand'ın kurucusu tarafından tasarlanmış olan VRF (Doğrulanabilir Rastgele İşlev) adlı benzersiz bir şifreleme aracı sayesinde çalışmaktadır. Algorand ekosisteminin yerel tokeni ALGO’dur. Algorand ağı üzerinde çalışan madenciler ALGO ile ödüllendirilmektedir.

Algorand, yüksek işlem hızlarının yanı sıra akıllı sözleşmelere de olanak tanıdığından, Merkeziyetsiz Finans (DeFi), ödeme çözümleri ve düzenlenmiş dijital varlıkların benimsenmesinde rol oynamayı hedefliyor.

Bitcoin’deki düşüş piyasanın genelinin aşağı yönlü hareket etmesine yol açtı. Bu düşüşten bazı projeler daha fazla etkilendi. Bunlardan biri de ALGO oldu. Nitekim ALGO, son 24 saat içinde %7.28 düşüşle birlikte yaklaşık 6.37 TL’den işlem görüyor.  Algorand fiyatı, son 7 gün içinde ise yaklaşık %5.90 yükseldi. ALGO’nun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Algofi yönetişiminin 3 hafta içinde hayata geçeceği kullanıcıların Algofi protokolünün geleceği konusunda oy kullanma yetkisine sahip olacağı, protokol parametre güncellemeleri, teşvik dağıtımının sağlanacağı duyuruları yer aldı. Bu duyurunun son 24 saatte ALGO’nun fiyatına olumlu bir yansıması olmadığını görüyoruz. Piyasa genelinin aşağı yönlü hareket etmesinin ALGO’nun düşüşünü perçinlemiş olabileceği söylenebilir.