Projenin Adı: Alpha Finance
Projenin Belirteci: ALPHA
Projenin İnternet Sitesi: https://stellaxyz.io/
Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/stellaxyz_
Projenin İzahname Adresi: https://docs.stellaxyz.io/
A. Alpha Finance (ALPHA) Nedir?
Alpha Finance Lab, kullanıcıları çeşitli finansal hizmetlere araçlara ve ürünlere bağlayan bir cross-chain DeFi protokolüdür. Alpha Finance'nin DeFi platformu, ağ üzerinde barındırılan ilk finansal ürün olan Alpha Lending’i kullanıcılarına sunmaktadır. Ağ ayrıca yield-farming ve sürekli takas gibi hizmetler de sunmaktadır. Alpha Finance, DeFi ürünlerine olan talebi karşılamakta ve kullanıcı dostu bir deneyim sağlamaktadır. Yenilikçi DeFi ürünleri ve kullanıcı dostu yaklaşımıyla Alpha Finance, merkeziyetsiz finans sektöründeki karşılanmamış ihtiyaçları ele alarak, kullanıcıların finansal özgürlüklerini iddia etmelerine ve "alpha" kazançları elde etmelerine olanak sağlayan önemli bir ekosistem inşa etmektedir. ALPHA, Alpha Finance protokolünün çok amaçlı yerel tokenidir.
B. Alpha Finance (ALPHA) Neler Sunmaktadır?
Alpha Finance (ALPHA) ekibi kullanıcılarına birçok avantaj sunmaktadır. Alpha 2020 yılının son çeyreğinde piyasaya sürüldü. Kullanıcıların desteklenen varlıkları yatırması üzerine sürdürülebilir getiri üretimi sağlamaktadır. Kalıcı kayıp (IL) varsa riski ortadan kaldırmak veya azaltmak üzerine çalışmaktadır. Gizlilik odaklı varlık alışverişini kolaylaştırmak ve halihazırda sağlanan faiz oranlarıyla kredi vermeyi desteklemektedir.
Alpha Homora: Alpha Homora, Alpha Finance'ın temel ürünü olarak kabul edilebilir ve proje kurulduğunda kullanıma sunulmuştur. Alpha Homora, kullanıcıların varlıklarını borç verme, ipotekleme veya kaldıraçlı işlem yapma yoluyla faydalanmasını sağlayan bir borç verme protokolüdür.
Alpha Homora şu anda 2 farklı versiyona sahiptir:
Binance Smart Chain, Ethereum üzerinde Homora v1 ve son zamanlarda Ethereum'da kullanıma sunulan Homora v2. Ayrıca Alpha Homora, likidite için Compound veya Aave gibi piyasa borç verme projelerine dayanmaktadır, v2 sürümü ise şu anda yalnızca Ethereum üzerinde kullanılabilir durumdadır.
Alpha Metaverse: Alpha Finance Lab, NFT ve Metaverse alanındaki artan talebi karşılamak ve bu kategorideki kullanıcıların taleplerini yerine getirmek amacıyla Eylül 2021'de Alpha Metaverse çerçevesinde bazı ürünleri müşterilerin kullanımına sundu.
Alpha Buy Wall: Kullanıcıların akıllı sözleşmeleri kullanarak herhangi bir NFT ürünü veya koleksiyonuna teklif vermesine olanak tanıyan bir üründür. Alpha Buy Wall şu anda aşağıdaki NFT koleksiyonlarını desteklemektedir: Loot, Bloot, Pudgy Penguin, 0N1 Force, Cool Cats ve Mutant Ape Yacht Club.
Probably Rare GEMs: Bitcoin madenciliğine benzer bir şekilde Proof-of-Work protokolünü kullanmaktadır. Her kullanıcı, GEM madenciliği yapabilir ve bunları kar elde etmek için satabilir.
Alpha Launchpad: Alpha Launchpad projesi, geliştiricileri Alpha Evreni'nde yeni projeler geliştirmeye teşvik etmeyi ve yatırımcılar için fırsatlar sunmayı amaçlamaktadır. ALPHA tokenlarını staking yaparak, kullanıcılar protokol ücretleri alabilir ve yeni projelerin listelenmesine katılabilirler.
AlphaX: Şu anda test aşamasında ve yakında Alpha Finance Lab tarafından kullanıma sunulacak bir özelliktir. Bu özellik, sürekli takas ve kaldıraç tokenini birleştirerek kullanıcıların türev ürünlerin alım-satımını yapmasına olanak sağlıyor.
C. Alpha Finance (ALPHA) Teknolojisi
ALPHA tokeni, Alpha Finance ekosisteminin ayrılmaz bir parçası ve kullanıcıların protokoldeki ürünleri kilitlemelerine ve ekosistemin yönetimine katılmalarına olanak sağlayan çok amaçlı bir tokendir. Kullanıcılar, Alpha Homora ürünleri aracılığıyla likidite ekleyerek likidite havuzlarına staking yapılabilir. Ayrıca, ALPHA kullanıcıları, Uniswap, Sushiswap, Bancor, CREAM, Ethereum ve Binance Smart Chain gibi likidite havuzlarına teşvikler karşılığında likidite ekleyebilirler.
D. Alpha Finance (ALPHA) Ekibi
Projenin lideri Alpha Finance Lab'ı başlatmadan önce Band Protocol'de Strateji başkanı olan Tascha’dır. Projenin baş mühendisi ise MIT'den Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi alanında yüksek lisans derecesiyle mezun olan Nipun’dur. Projenin yatırımcıları arasında Spartan Group, Multicoin Capital, Defiance Capital ve Delphi Ventures gibi büyük yatırım firmaları vardır.
E. Alpha Finance (ALPHA) Dijital Varlık Ekonomisi
Alpha Finance’in maksimum arzı 1.000.000.000 ALPHA’dır. ALPHA token’ın dağılımı aşağıdaki gibidir:
Ekosistem: %36.67
Likidite Madenciliği: %20
Ekip ve Danışmanlar: %15
Özel Satış: %13.33
Binance Launchpad Satışı: %10
Binance Launchpool: %5
F. Alpha Finance (ALPHA) Değerlendirme
Alpha Finance, merkeziyetsiz finans DeFi sektöründe, merkeziyetsiz finans odaklı bir dizi ürün barındıran benzersiz bir projedir. Yeni sayılabilecek bir proje olmasına rağmen, Alpha Finance, blokzincir ve finans sektörlerinde ilgili eğitim ve deneyime sahip geliştirici ekibi tarafından desteklenen radikal ve hızlı bir gelişme süreci yaşamaktadır. ALPHA, daha popüler hale geldikçe, Alpha Finance protokolü ve yerel token olan ALPHA'nın piyasa değeri de genel gelişmeye ve yerel tokenin yaygın kullanımına paralel olarak artabilir.