Amazon’un Yeni Ceo’su Kriptoyu Kabul Edecek Mi?

Andy Jassy, AWS üzerinde bir blokzinciri hizmeti oluşturdu ancak teknoloji şirketinin en büyük sorunlarını çözme durumuna şüpheyle bakıyordu.

Kısaca;

  • Jeff Bezos, Amazon CEO'su olarak istifa ediyor.
  • Onun yerini Amazon Web Hizmetleri CEO'su Andy Jassy alacak.
  • Jassy, ​​AWS'nin Amazon Managed Blockchain hizmetini başlattı.

Online perakende devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos bu yılın ilerleyen günlerinde CEO olarak görevinden ayrılacağını duyurdu. Şu anda şirketin bulut bilişim yan kuruluşu Amazon Web Services'in (AWS) liderliğini yapan Andy Jassy, ​​3. çeyrekte dizginleri devralacak.

Jassy'nin liderliğinde AWS , kendi depolama veya donanımlarını sağlamadan Hyperledger Fabric veya Ethereum (Önizleme) oluşturmak isteyen geliştiricilere yönelik bir hizmet olan Amazon Managed Blokchain’i tanıttı .

Amerika'nın en büyük teknoloji şirketinin CEO'su olan Jassy, ​​kripto para birimi ödemelerini entegre etmeye olumlu yaklaşabilir.

Jassy'nin blokzincir teknolojisine olan hevesi sonsuz değil. Jassy, 2018 AWS açılış konuşmasında, "Üretimde pek çok blokzinciri örneğini görmemiştik ve bu, bir veritabanıyla kolayca çözülemeyecek" ifadelerini kullandı. Bu nedenle, bir Amazon blokzinciri oluşturmak yerine Jassy, ​​enerjiyi Amazon Quantum Ledger Veritabanına yönlendirdi. Blokzincirler gibi şeffaflık, değişmezlik ve kriptografik güvenlik iddialarında bulunan bu Blokzincir diğerlerinden farklı olarak, "merkezi bir otoriteye" dayanır.

Jassy, ​​şirketlerin blokzincir yerine kripto para için giderek daha fazla yol aradığı bir zamanda dünyanın en büyük üçüncü şirketinin kontrolünü ele alacak.

Facebook, çeşitli sosyal medya platformlarında çalışacak tokenize edilmiş bir ödeme sistemine göz atarken Diem Derneği'ne öncülük etti. Twitter CEO'su Jack Dorsey, merkezi olmayan bir sosyal medya standardı başlatmak için kripto para birimi profesyonellerinin çalışmalarına güvendi .

Amazon'un Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük e-ticaret şirketi olduğu göz önüne alındığında, kripto konusundaki duruşu kripto para biriminin benimsenmesi ile büyük ölçüde ilgilidir. 2014 yılında Overstock.com, Bitcoin'i kabul eden ilk büyük ABD perakendecisi oldu. O zamandan beri Wikipedia ve KFC gibi çeşitli şirketler ve kuruluşlar da bu kervana katıldı. Ancak hiç kimse Amazon kadar göze çarpmıyor ve sorunsuz ödemeleri kolaylaştırmak istemiyor.

Purse.io kullanıcıları Amazon'da Bitcoin veya Bitcoin Cash ile alışveriş yapabilirken, kripto ödemelerinin tam bir entegrasyonu, kullanıcılara çek ve kredi kartı hesaplarının ötesinde ödeme seçenekleri sunacaktır.

Doğrudan Facebook'a entegre edilmeyen PayPal, ödemelerle entegrasyon yolunda şimdiden küçük adımlar attı. Geçen yıl, PayPal platformu üzerinde kripto para satın alımı ve saklama hizmetlerini açtığını duyurdu. Alternatif olarak, Amazon da tıpkı Facebook gibi kendi tokenini yaratma gücüne sahiptir.

Söylemesi yapmaktan kolay olsa da, BitPay direktörü Sean Rolland şu şekilde konuştu:

“Bitcoin'i doğrudan bir ödeme yöntemi olarak kullanmak için Amazon, Bitcoin'i ve diğer binlerce kripto parayı kabul etmeli ve yönetmek için süreçler ve prosedürler oluşturmalıdır. Bilançolarında kripto para bulundurmak ve itibari para birimi karşılığında borsalara kripto para satmakla ilişkili iç piyasa dalgalanma risklerini üstlenmeleri gerekecek."

Yenilikçi bir yapıya sahip olan Andy Jassy, AWS'nin kurucusu olarak, Amazon'un sahip olduğu altyapı ile perakende dışında da hakimiyet kurabileceğini gördü. Şimdi, ana şirketin yeni CEO'su olarak, karşılaşacağı temel sorulardan biri, şirketin Web3 dalgasına katılıp katılmayacağının kararını vermesidir.