Amazon’un Yönettiği Blokzincir Hizmetinde Artık Ethereum da Mevcut

Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan Amazon'un yan kuruluşunu sağlayan bulut (cloud) bilişim platformu Amazon Web Services (AWS), Ethereum'un artık Amazon Managed Blockchain hizmetinde mevcut olduğunu duyurdu.

AWS kullanıcılarının artık Amazon Managed Blockchain'de genel Ethereum ana ağına katılabileceği belirtilen Amazon blog gönderisinde, şu açıklamalar yapıldı:

“Bu lansmanla, AWS müşterileri dakikalar içinde halka açık Ethereum ana ağına, Rinkeby ve Ropsten gibi test ağlarına bağlanabilir. Amazon Managed Blockchain ile müşteriler, güvenli ağ bağlantısı, bekleme ve aktarım sırasında şifreleme, standart açık kaynaklı Ethereum API'leri aracılığıyla ağa güvenli erişim, Ethereum blokzincirine hızlı ve güvenilir senkronizasyon ve defter (ledger) verileri için dayanıklı depolamaya sahip oluyor.”

Amazon ilk olarak 2019'da blokzincir ile ilgili hizmetler sunmaya başladı ve bu da müşterilerin blokzincir ağlarına, doğrulayıcılara, merkezi olmayan uygulamalara ve akıllı sözleşmelere ilk erişimini sağladı. Ethereum'a ek olarak Managed Blockchain, bir şirketler ve kuruluşlar konsorsiyumu tarafından geliştirilen izinli bir blokzincir yazılımı olan Hyperledger'ı da destekliyor. Ayrıca bu hizmet, ilk olarak yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Kıyısı'ndaki müşteriler için mevcuttu, ancak artık müşteriler Doğu ABD, Asya Pasifik ve Avrupa'daki AWS bölgelerinde Ethereum'a erişebiliyor.