Amazon Web Services, Avalanche ile İş Birliği Yaptığını Duyurdu

Amazon Web Services (AWS), ölçeklenebilir blokzincir çözümleri sunmak için Avalanche ile ortaklık kurduklarını duyurdu.

Avalanche'ın araştırma ve geliştirmesinden sorumlu blokzincir startup'ı Ava Labs’tan konuya ilişkin gelen açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

"Ava Labs ve Amazon Web Services (AWS), blokzincirin işletmeler ve devlet tarafından benimsenmesini hızlandırmak için güçlerini birleştirdi. AWS, AWS Marketplace aracılığıyla Avalanche'ın altyapısını ve tek tıkla node dağıtımı da dahil olmak üzere dApp ekosistemini destekliyor. Kritik olarak, Avalanche node operatörleri FedRAMP uyumluluğu kullanım durumları için AWS GovCloud'da çalışabilir… Ava Labs artık AWS İş Ortakları Ağı'nın (APN) da bir üyesi ve bu sayede müşterilerin 150'den fazla ülkede 100.000'den fazla iş ortağıyla bağlantılı AWS'de özel teklifler sunmasına yardımcı oluyor.”

Ava Labs Kurucusu ve CEO'su Emin Gün Sirer ise şu şekilde açıklama yaptı:

"Hem bireysel hem de kurumsal geliştiriciler için, kendileri için en mantıklı olan yasal yetki alanında AWS ile anında nodelar oluşturabilmek ve ağları test edebilmek büyük bir nimet oldu. Milyonlarca katılımcıyı neredeyse anında kesinliğe kavuşturabilecek bir protokol uyguladığımız için gurur duyuyorum. Amazon ile yaptığımız çalışmalar Avalanche'ın olumlu etkisini hızlandırabilir."