Amerika Kanser Derneği, 1 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Fonu Başlattı

Amerika Kanser Derneği (ACS), kanser araştırmalarını desteklemek için bir kripto para birimi fonu başlattı.

Kar amacı gütmeyen kuruluş 26 Ocak Salı günü, fonu başlatmak için kripto para bağış platformu The Giving Block ile ortaklık kurduğunu duyurdu ve 2021'in başlarında 1 milyon dolarlık bir bağış toplama hedefi belirledi. Kripto Kanser Fonu (Crypto Cancer Fund) aracılığıyla toplanan kripto para, doğrudan toplumun kanser araştırma programını finanse etmeye gidecek ve "yeni keşifler ve daha iyi tedaviler" için araştırmaları destekleyecek

250.000 dolar veya daha fazla katkıda bulunan ilk kripto para bağışçısı, fon için kendisinin veya sevdiği birinin adı gibi bir isim seçme fırsatına sahip olacak. 10.000 dolar veya daha fazla bağış yapan kişiler, Kripto Kanser Fonunun Onur Duvarı’nda yer alacak.

BTC, BCH, ETH, LTC, ZEC, BAT ve LINK ile bağış yaparak katkıda bulunmak isteyenler kabul edilecek. The Giving Block'un kurucu ortağı Pat Duffy yaptığı açıklamada kripto para biriminin kanseri iyileştirmede çok önemli bir rol oynayacağına inandığını söyleyerek devam etti:

"Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla, bu yeni fonun oluşturulması, can kurtaran bir kripto piyasasının kapısını açıyor."