Anchorage, Kurumlara Ether Destekli Krediler Sunacağını Açıkladı

Dijital varlık bankası Anchorage, kurumsal büyümeyi sağlamak için borç verme ve borç alma araçlarını geliştirerek yeni Ether (ETH) destekli kredilerini sunuyor. Artık müşteriler, dijital bankanın, ABD’nin en büyük 10. bankası olan BankProv ile ortaklığı aracılığıyla ETH’lerini tasfiye etmeden kredili USD alabilecekler.

Aynı zamanda Silvergate dijital varlık bankası ile de ortaklaşa BTC destekli krediler sunan Anchorage, teminat yönetimini yaparken Silvergate kredi limitini ABD doları cinsinden genişletiyor. Ancak, bu yılın başlarında yaptığı röportajda, borç alma ve borç vermenin, Anchorage'ın en hızlı büyüyen iş kolu olduğunu ve diğer bankalarla ortaklıklarla genişlemeyi planladığını söyleyen Anchorage CEO'su Diogo Monica, ETH'de teminat vermenin yeni kapıları açtığını ve BankProv ile yapılan bu ortaklığın farklı bir müşteri tabanını hedeflediğini bildirdi:

“Silvergate'in öncelikle kripto müşterileri var. BankProv'un daha geniş bir geleneksel müşteri grubu var. Dolayısıyla bunu, kriptonun ana akım haline gelmesinde bir başka adım olarak da görebilirsiniz.”

Kurumların yeni varlıklara alışmasının zaman alacağını ve bu varlıkların risk yönetimi için likidite ve oynaklık gereksinimlerini karşılaması gerekeceğini belirten Monica, insanların borç verme yoluyla her tür kripto varlıklarını ortaya koyabilecekleri ve borç alanların varlıklarını kripto dünyasının dışında var olan uygulamalarda da kullanabilecekleri bir gelecek tasavvur ettiğini söyledi:

“Belki de evinizi ipotekle satın almak yerine, direkt olarak kriptoyla veya kripto peşinatıyla daha ucuz bir kredi desteği ile alabilirsiniz.”