Andreeseen Horowitz, Kripto Para Düzenlemesinin Geleceği İçin Birleşik Krallık Hazinesi ile Bağlantı Kurdu

Birleşik Krallık HM Hazinesi, DeFi borç verme ve staking’e yönelik vergi politikası değişikliklerinin ana hatlarını belirlemişti. Birleşik Krallık'ın Ekonomi ve Maliye Bakanlığı merkeziyetsiz finans (DeFi) faaliyetlerinin vergilendirilmesine ilişkin açık bir istişare duyurusu yapmıştı. HM Hazinesi, istişarenin amacının, DeFi borç verme ve stake etme vergilendirmesinin "kullanıcılar üzerindeki idari yükü azaltırken, temeldeki ekonomik gerçekle daha iyi uyum sağladığı" Birleşik Krallık için bir kripto para vergi rejiminin formüle edilmesine yardımcı olmak olduğunu belirmişti. a16z olarak da bilinen Silikon vadisi girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz, Birleşik Krallık Hazine Bakanlığı'nın (Hükümetin Ekonomi ve Maliye Bakanlığı) kripto varlıklar için önerilen finansal hizmetler düzenleme rejimine ilişkin istişare belgesine kapsamlı bir karşılık verdi.

a16z, 29 Nisan 2023 tarihli mektubunda, Hazine'yi politika oluşturma konusundaki şeffaf yaklaşımı için takdir ediyor, blokzincir ve Web3 ekosistemlerindeki benzersiz riskleri ve fırsatları ele almak için uluslararası yetkililer ve düzenleyicilerle birlikte çalışma taahhüdünü ifade ediyor. a16z istişarenin kripto varlık sektörü için "aynı risk, aynı düzenleyici sonuç" şeklindeki temel tasarım ilkesini öne çıkararak, eşdeğer düzenleyici sonuçlar elde etmek için tüm senaryoların aynı düzenleme biçimini gerektirmediğini anlamanın önemini vurguluyor. A16z, ayrıca kripto varlıkların farklı risk profilleri taşıdığını ve merkezsizleşmenin ilgili riskleri azaltabileceğini veya ortadan kaldırabileceğini vurguluyor.

Girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz geçtiğimiz ay "State of Crypto" başlıklı rapor yayınlamıştı. Rapor kripto para sektörünün istikrarlı bir şekilde daha fazla benimsenme ve yeniliğe doğru ilerlediğini göstermişti. Raporda kripto para endüstrisinin mevcut durumuna ilişkin içgörüler sunulmuştu.