Animoca Brands’ten Minecraft’a NFT Eleştirisi: İkiyüzlü Bir Hamle

Hong Kong merkezli bir oyun yazılımı şirketi olan Animoca Brands’in Kurucu Ortağı Yat Siu, Minecraft'ın Oyun Sunucularında NFT'leri Yasaklama kararı almasını ‘İkiyüzlü’ bir hamle olarak nitelendirdi.  

Siu genel bakış açılarının NFT’lerin Minecraft’ta kimseye zarar vermediği yönünde olduğunu vurgulayarak, “Minecraft’ın aldığı bu karar kanıtlara dayanan bir karar değil, tamamen kişisel bir görüşe dayanan bir tercihtir.” dedi. 

Siu, geleneksel oyun camiasındaki pek çok kişinin, genellikle oyunları "daha az adil" ve aşırı kazançlı hale getireceği endişesiyle NFT'lere karşı olduğunu kabul ettiğini belirterek “Bu durumda kullanıcılar NFT'ye bağlı sunucularda oynama ya da oynamamaya yönelik tercih hakkına sahiptir. NFT entegrasyonları mevcut Minecraft oyuncularına dayatılmadı.” dedi.

Ne olmuştu?

Microsoft'un lisanslarına sahip olduğu popüler sandbox oyunu ‘Minecraft’ın geliştiricisi Mojang Studios’tan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, NFT ve diğer Blokzincir ürünlerinin stüdyo tarafından desteklenmeyeceği veya oyunda kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtilmişti. Bu açıklamanın ardından Epic Games'in kurucusu ve CEO'su Tim Sweeney, firmasının ‘NFT yasaklama’ konusunda Minecraft geliştiricilerini "kesinlikle örnek almayacağını" söylemişti.