Ankr (ANKR) Neden Yükseldi?- 22.02.2023

Ankr Network, kullanıcılarına diledikleri blokzincir üzerinde doğrulayıcı (node) ve API kurma ve bunları çalıştırma imkanı veren, “Dağıtık Bulut Bilgi İşlem” özelliği ile de veri merkezlerinde ya da kullandığımız cihazlarda boşta kalan bilgi işlem gücünden faydalanmayı amaçlayan “Dağıtık bir Bilgi İşlem Platformu”dur.

Ankr teknolojisi ile dilediğiniz blokzincir üzerinde tek tıkla doğrulayıcı çalıştırabilir, bakım ve kontrol gibi teknik bilgi gerektiren konularda uzmanlığa gerek kalmaksızın doğrulayıcınızı aktif tutmaya devam edebilirsiniz. Nesnelerin interneti teknolojisinin de hızla gelişmesi ile altyapı, hizmet ve bu alandaki gelişmiş iş zekası ihtiyacı artmaktadır. Ankr bu konuda kurumlara ve bireysel kullanıcılara destek sağlamaktadır.

ANKR, son 24 saatte %37.32 yükselişle birlikte yaklaşık 0.9o TL’den işlem görüyor. Teknoloji devi Microsoft, kurumsal müşterilere yönelik bir blokzincir node hizmeti sunmak için Ankr ile ortaklık kurdu. Nitekim iki şirket Microsoft'un Azure bulut pazarında, blokzincir node’ları için özel bellek ve bant genişliği özelliklerine sahip yeni bir node barındırma hizmeti üzerinde birlikte çalışacak. Bu iş birliğinin ANRK’nin yükselişine etki ettiğini söyleyebiliriz.