Ankr (ANKR) Neden Yükseldi?- 27.02.2024

Ankr Network, kullanıcılarına diledikleri blokzincir üzerinde doğrulayıcı (node) ve API kurma ve bunları çalıştırma imkanı veren, “Dağıtık Bulut Bilgi İşlem” özelliği ile de veri merkezlerinde ya da kullandığımız cihazlarda boşta kalan bilgi işlem gücünden faydalanmayı amaçlayan “Dağıtık bir Bilgi İşlem Platformu”dur.

Ankr teknolojisi ile dilediğiniz blokzincir üzerinde tek tıkla doğrulayıcı çalıştırabilir, bakım ve kontrol gibi teknik bilgi gerektiren konularda uzmanlığa gerek kalmaksızın doğrulayıcınızı aktif tutmaya devam edebilirsiniz. Nesnelerin interneti teknolojisinin de hızla gelişmesi ile altyapı, hizmet ve bu alandaki gelişmiş iş zekası ihtiyacı artmaktadır. Ankr bu konuda kurumlara ve bireysel kullanıcılara destek sağlamaktadır.

ANKR, son 24 saatte %2.17'lik yükselişle birlikte yaklaşık 1.06 TL’den işlem görüyor. Merkeziyetsiz blokzincir altyapı sağlayıcısı ANKR, X1 Layer 2 ağ RPC hizmetlerini ekledi ve kullanıcıların X1'in genel ve gelişmiş RPC'lerine erişmesine olanak tanıdı. Şirket, Ankr'ın X1 RPC'nin kullanıcı cüzdanlarını, komut satırı arayüzlerini veya DApp'leri X1 ağıyla bağlayarak, bir mesajlaşıcı veya blokzincir yönlendirici olarak hareket ettiğini belirtti. X1 düğümleri, DApp'ler ve son kullanıcılar arasında on zincir bilgi iletimi gerçekleştirir ve işlem gerçekleştirme, cüzdan bakiyelerini doldurma ve sahiplik bilgilerini elde etme gibi gerekli görevleri yerine getirir. Yeni eklenti haberinin ANKR'nin fiyatını olumlu yönde etkilediğini söyleyebiliriz.