API3 (API3) Neden Yükseldi?- 28.08.2023

API3, merkeziyetsiz uygulamaları (DApp), geleneksel API'leri blokzincir ekosistemine bağlamayı amaçlayan ve Ethereum blokzincirinde çalışan zincir dışı verilere erişmek için oluşturulan bir projedir. Örneğin, bir akıllı sözleşme, sözleşmesinin işlevini uygulamak için zincir dışı verilere ihtiyaç duyar. Bu bağlamda API3 blokzincir ve dış dünya arasında köprü görevi gören bir üçüncü taraf hizmeti sunmaktadır.

API3, birinci taraf mimarisi etrafında yeni bir push oracle çözümü tasarladı. Bu çözüm, şu anda diğer EVM zincirlerinde push oracle kullanan DeFi protokollerinin Polygon zkEVM'ye hızlı ve kolay bir şekilde geçmesine imkan tanıyarak DeFi'nin bir sonraki milyar kullanıcıya hızlı bir şekilde benimsenmesine ve ölçeklendirilmesine olanak tanır. API3'ün yeni push oracle tasarımı, aracıları ortadan kaldıran, gerçek zamanlı piyasa verilerini doğrudan zincir üzerine getirmek için daha güvenli ve verimli bir yöntem sunan Airnode birinci taraf oracle node etrafında inşa edildi.

API3 son 24 saatte %18.05’lik yükselişle birlikte yaklaşık 28.92 TL’den işlem görüyor. Son birkaç günde API3’ün yükselişine doğrudan yol açabilecek herhangi bir geliştirme, duyuru, haber akışı mevcut değil. Bugünkü yükselişi teknik analiz kaynaklı faktörlere bağlayabiliriz.