AVAX, Simplex Sayesinde Kredi Kartı ve Banka Kartıyla Alınabilecek

Avalanche (AVAX) artık Simplex’le Dolar, Euro, Türk Lirası, Sterlin ve Japon yeni gibi 30 itibari para birimiyle alınabilecek.

3,5 milyar doları aşan piyasa hacmiyle kripto piyasasının bilinen koinlerinden AVAX, Avalanche’ın yerel koinidir. Platform ücretlerinin ödenmesi, kilitleme yoluyla ağın sürekliliğin sağlanması ve diğer alt birimlerde para birimi olarak kullanılan AVAX, artık banka veya kredi kartı yoluyla itibari para birimleriyle de alınabilecek.


Simplex Nedir?

AB onaylı bir finansal kurum olan Simplex, kripto alanında faaliyet gösteren işletmelerin ve kullanıcıların itibari paralarla risksiz bir şekilde kripto işlemleri yapabilmesine imkân sağlayan bir finansal kuruluştur. Visa ağının da bir parçası olarak kripto para kullanımının yaygınlaşması yolunda öncü şirketlerden birisidir.

Avalanche Nedir?

Avalanche, merkeziyetsiz finans uygulamaları, finansal varlıklar ve diğer hizmetler için ortak bir platform görevi görmektedir. Merkeziyetsiz bir platform olan Avalanche üzerinde isteyen herkes akıllı sözleşme çalıştırabilir, kendi dijital varlıklarını oluşturabilir ve ticaretini yapabilir. 2019 yılında Cornell Üniversitesi profesörü Emin Gün Sirer’in kurucusu olduğu Ava Labs tarafından geliştirilmiştir.