Avrupa'nın En Büyük Yatırım Bankalarından Biri Tezos Blokzincirinde Menkul Kıymet Tokeni Çıkartıyor

Avrupa finans devi Société Générale, Tezos blokzincirinde bir menkul kıymet tokeni yayınladığını duyurdu.

Dün (15 Nisan Perşembe günü) yapılan bir duyuruya göre, yayınlanan bu token, Société Générale tarafından sunulan ilk tokenize edilmiş varlık olacak. Société Générale'in yan kuruluşu Société Générale - Forge aracılığıyla, eski bankacılık sistemleriyle entegre edilebilen tokenize menkul kıymetler ihraç etmeyi planladığı bildirildi. Banka, menkul kıymet token ihracının (STO) 2022 yılına kadar tam spektrumlu kripto para birimi piyasa işlemlerine başlama çabalarında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Bu tokenlerin yanı sıra kripto üretimi, kurumsal müşteriler için alım-satım ve saklama hizmetlerini de içereceğini bildiren banka, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“En iyi piyasa uygulamalarına uygun olarak gerçekleştirilen bu yeni deney, halka açık blokzincirinde daha karmaşık finansal enstrümanlar (yapılandırılmış ürünler) yayınlamanın yasal, düzenleyici ve operasyonel fizibilitesini gösteriyor.”

Avrupa Birliği henüz kripto ve blokzinciri için kesin düzenlemelere varmamış olsa da, Société Générale, bölgedeki yeni teknolojiyi deneyen birçok finans kuruluşundan biridir.