Avustralya, Yatırımcı Çıkışları Nedeniyle Kripto Para Düzenlemelerini Uygulamayı Erteleyecek

Avustralya’da bilgi edinme özgürlüğü yasaları kapsamında yayımlanan belgeler, Avustralya hükümetinin yerel kripto para birimi sektörü için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve belirlemeden önce zamana ihtiyaç duyacağını ortaya koydu. Nitekim Avustralya Hazinesi, yeni kripto para birimi kurallarının uygulanmasını büyük olasılıkla 2024'ün ortasına hatta 2025'e erteleyecek.

Hazine'nin departman bünyesinde ana hedefi maksimum tüketici koruması sağlamak olan özel bir "kripto politika birimi" oluşturduğu bildirildi. Birim, bireyleri dolandırıcılık faaliyetlerinden korumak için kripto para reklamlarının yasaklanmasını teklif etmeyi planlıyor.

Öte yandan Avustralya Merkez Bankası (RBA), geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) için bir pilot program başlatma planlarını açıkladı. RBA, CBDC'nin faydasını ve ekonomik yararlarını araştırmak için bir proje kapsamında Dijital Finans Kooperatif Araştırma Merkezi (DFCRC) ile iş birliği yaptı. CBDC araştırma projesi farklı katılımcılardan başvurular aldı. Rapora göre ilgili proje, seçilmiş sektör katılımcılarının, Rezerv Bankası üzerinde gerçek bir dijital talep olan sınırlı ölçekli bir pilot CBDC kullanarak potansiyel kullanım durumlarını göstermelerini içeriyor.