Axie Infinity (AXS) Neden Yükseldi?- 23.01.2023

Axie Infinity, blokzincir tabanlı bir ticaret ve savaş oyunudur. Axie Infinity, oyuncuların Axies olarak da bilinen token tabanlı yaratıkları toplamasına, yükseltmesine, savaşmasına ve takas etmesine olanak tanımaktadır. Bu Axie’ler farklı özelliklere sahip olmaları nedeniyle her biri farklıdır ve NFT kategorisindedir. AXS ise Axie Infinity platformunun tokenidir. AXS; oylamalara katılmak ve Axie Topluluk Hazinesi’nin nasıl yönetileceğine karar verme aşamasında söz hakkı sağlamaktadır. AXS sahibi olan kullanıcılar token'larını stake etmeleri, oyunu oynamaları ve önemli yönetişim oylamalarına katılmaları karşılığında ödüller kazanabilir.

AXS, son 24 saatte %41.90 yükselişle birlikte 250 TL’den işlem görüyor. AXS’nin tüm piyasalardaki işlem hacminin ise son 24 saatte %973 yükselişte olduğunu görüyoruz. AXS bu ay %100'ün üzerinde değer kazanarak 2020'den bu yana ilk kez 200 günlük basit hareketli ortalamayı aşmış oldu. Oyun istatistikleri web sitesi ActivePlayer'dan alınan verilerde ise Axie'nin son 30 günde 432.001 aktif oyuncu sayısına sahip olduğunu görüyoruz.

AXS, milyonlarca USD değerindeki tokenlerin kilidinin açılmasının yaklaşmasına rağmen yükseliyor. Normalde kilit açma, likiditeyi serbest bırakan ve yatırımcıların kâra kilitlenmeleri için kapıları açan düşüş katalizörleri olarak kabul edilir. Kripto para yatırım şirketi Hartmann Capital'in yönetici ortağı Flex Hartmann'a göre, AXS’deki bu yükseliş Axie ekibinin token kilidinin açılmasının düşüş etkisine karşı koymak için olumlu bir katalizör duyuracağı umudundan kaynaklanıyor. CoinDesk’e konuşan Hartmann, "Son 12 ay içinde kripto ekipleri büyük duyuruları kilit açma günlerine saklamak için bir sicil oluşturmaya başladı. Bu o kadar tutarlı bir şekilde gerçekleşti ki insanlar artık kilitlerin açılmasıyla ilgili bir yükseliş katalizörü bekliyor.” ifadelerini kullandı.