Badger DAO ve RenVM, Badger Bridge’i Duyurdu

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri Badger DAO ve RenVM, Bitcoin (BTC) sahiplerinin BTC'lerini Ethereum'a getirmelerine ve yield-kasalarına yatırmalarına olanak tanıyan bir Bitcoin-Ethereum köprüsü olan “Badger Bridge” in piyasaya sürüldüğünü duyurdu:

“Badger Bridge, kullanıcıların aynı uygulama içinde işlem yaparken, tokenize Bitcoin'lerinden anında getiri elde etmelerini sağlayan, türünün ilk örneği bir teknolojidir. Eskiden Bitcoin'inizden getiri elde etmek için zorlu bir süreç olan şey, artık sadece birkaç kısa tıklama gerektiriyor. Bridge uygulamasının Badger Uygulaması içinde piyasaya sürülmesiyle, Badger'ın kullanıcıların Bitcoin'lerini “çalıştırmaları” için tek durak noktası olma misyonunu gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attık.”

RenVM baş işletme sorumlusu Michael Burgess, bu entegrasyonla ilgili olarak şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“BadgerDAO, DeFi'de BTC için tek durak noktası haline geliyor ve RenVM, kullanıcıları için sorunsuz bir birlikte çalışabilirlik sağlayarak bu işlevselliği destekliyor. Birlikte, Bitcoin ve tüm DeFi için olan faydayı gerçekten genişletiyoruz.”

Devamında Burgess, bu kararın, Wrapped Bitcoin (WBTC) ve DeFi ekosisteminde teminat olarak kullanma söz konusu olduğunda kullanıcı deneyimini düzene sokma çabasından kaynaklandığını söyledi:

“BadgerDAO ekibiyle olan ilişkimizi güçlendirmek ve BTC'nizi “çalıştırmak” için gerçekten uygun bir yer submak istedik. Arka uçta ikinci bir protokolün kullanılması, Badger'ın bir WBTC kasası inşa etmek için Yearn.finance ile yaptığı son anlaşmaya benzerlikler taşıyor. Yearn stratejistleri kasayı geliştirirken, kasaya erişim Badger’in web sitesinde küçük bir "Yearn" etiketiyle barındırılıyor ve iki protokol kasanın ücretlerini paylaşıyor. Şu anda korumalı bir lansman altında, BTC kilitli 9 milyon doların üzerinde yıllık yüzde 125'in üzerinde bir getiri elde ediyor.”