Bahreyn Merkez Bankası ve JPMorgan, Dijital Para Teknolojisine Dayalı Bir Deneme Programında İş Birliği Yapıyor

En zengin üçüncü Arap ülkesi olan Bahreyn hükümeti, dijital para teknolojisine dayalı bir deneme üzerinde yatırım bankası devi JPMorgan Chase ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Bahreyn Merkez Bankası (CBB) yaptığı bir açıklamada, bankanın şu anda JPMorgan ve Arab Banking Corporation BSC (Bank ABC) ile dijital para teknolojisine dayalı bir anlık sınır ötesi ödeme çözümü sunmak için bu deneme programında iş birliği yaptığını belirtti. Ödeme işlem süresini kısaltmayı amaçlayan yeni dijital para denemesi, alıcılardan ve tedarikçilerden yapılan ödemeler için ABD doları cinsinden fonların Bahreyn'e aktarılmasını içerecek.

Devamında merkez bankası, bu iş birliğinin ardından bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) genişletme projesiyle ilerleyebileceğini vurguladı. CBB Başkanı Rasheed Al-Maraj, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“JPMorgan ve Bank ABC ile yaptığımız bu uygulama sayesinde, geleneksel sınır ötesi ödemeler arenasında bugün var olan verimsizlikleri ve sıkıntılı noktaları ele almayı hedefliyoruz.”


Hatırlatma: Nisan sonunda JPMorgan, küresel ödemelere ve bankalar arası işlemlere odaklanan yeni bir blokzincir girişimi başlatmak için Singapur'un en büyük bankası DBS ve devlet yatırım şirketi Temasek ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu.