Balancer Labs, Balancer V2 Sürümünde Güvenlik Açıklarını Bildiren “Etik” Hackerlara 2 Milyon Dolarlık Ödül Verecek

Balancer Labs, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolünün 2. sürümünde güvenlik açıkları bulan herkese yaklaşık 2 milyon dolar değerinde 1.000 ETH ödül sunacağını açıkladı.

Büyük boyutlu hata ödülü ile Balancer’ın bir sonraki güncellemesi olan Balancer V2'de “etik” veya beyaz şapka hackerlarının herhangi bir sorunu aramaya ve bildirmeye teşvik etmesi amaçlanmaktadır. Şirketin web sitesine göre, güvenlik açıkları kritik ile düşük arasında bir ölçekte belirleniyor; kritik önem raporları 1.000 ETH ve düşük önem dereceli raporlar 5 ETH ödül alıyor.

Balancer Labs CEO'su Fernando Martinellib, duyurunun ardından şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Kayıtlara geçmiş en büyük ödül olmasının yanı sıra hata ödülümüz, geniş kripto pazarıyla ve muhtemelen Balancer protokolünde kilitlenen toplam değerle bağlantılı olarak ETH yükseldikçe ölçeklenebilmesi açısından yenilikçi. Fark edilen tehlike ne kadar büyük olursa, ödüllerimizin o kadar yüksek olması gerektiğine inanıyoruz. Hata ödül programı, daha iyi bir Balancer oluşturmamıza yardımcı olmak için geliştirici topluluğundaki herkesi güçlendiriyor.”