Band Protocol (BAND) Neden Yükseldi?- 2.12.2022

Band Protokol, gerçek dünya verilerini alıp zincir üstü uygulamalara tedarik edebilen ve aynı zamanda zincir içi ve zincir dışı arasında bilgi alışverişini kolaylaştırmak için API'leri akıllı sözleşmelere bağlayabilen bir veri oracle platformudur. BAND ise platformun yerel tokenidır.

İlk olarak 2019'da Ethereum blokzincirinde yayınlanan Band protokolü, daha sonra verileri farklı blokzincirler arasında aktarmak için Cosmos SDK'yı kullanarak kendi blokzincirini oluşturdu.

Merkeziyetsiz finansın (DeFi) yükselişiyle birlikte oracle'ların rolüne daha fazla odaklanılmaya başlandı ve Band Protocol bu alanda yükselen oyunculardan biri olarak ortaya çıktı diyebiliriz. Diğer oracle'lar gibi Bant Protokolü de esasen bir dapp'in blokzincirine dayalı akıllı sözleşmesi ile blokzincirinin dışında bulunan gerçek dünyadaki bir veri kaynağı arasındaki bağ dokusudur. Birçok uygulama, işlevlerini yerine getirmek ve kullanıcılara hizmet vermek için bu tür bilgilere ihtiyaç duyar. BandChain, bu zincir dışı veri kaynakları ile akıllı sözleşme arasındaki boşluğu doldurmak için kullanılır ve bu işlemleri doğrulamak üzere bloklar oluşturmak için merkezi olmayan bir doğrulayıcı ağı kullanılır.

Band Protocol, bir dizi blokzincir projesine oracle çözümleri sağlayan bir Chainlink rakibidir. Platformu kullanan projelerden bazıları Injective, Loopring, KyberSwap, Homora ve CREAM Finance'tir. Injective, yaklaşık %17.30'luk bir toplam pazar hakimiyetine sahiptir.

BAND, son 24 saatte %15.60 yükselişle birlikte yaklaşık 41 TL’den işlem görüyor. BAND’ın tüm piyasalardaki işlem hacmi de %599 artışla yaklaşık 187 milyon USD olarak görünüyor. Band Protocol, dün merkeziyetsiz sosyal ağlar projesi Desmos Network ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Bu duyurunun BAND’ın yükselişine etkisi olabilir.