Bankacılık Devi BBVA, İsviçreli Müşterileri İçin Bitcoin Alım-Satım ve Saklama Hizmeti Sunmaya Başladı

İspanya'nın en büyük ikinci bankası olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) İsviçre'de Bitcoin (BTC) alım satım ve saklama hizmetleri sunmaya hazırlanıyor. Yayınlanan bir açıklamaya göre, BBVA İsviçre bugünden itibaren kripto varlıklarıyla ilgilenen tüm özel bankacılık müşterileri için herhangi bir danışmanlık hizmeti sunmadan Bitcoin alım-satım hizmetine başlayacak. İlk kripto alım satım hizmeti yalnızca Bitcoin için olacak, fakat banka teklifini diğer kripto para birimleriyle genişletmeyi planladığını söylüyor. BBVA İsviçre ayrıca, fiyat oynaklığından kaynaklanan kayıpları önlemek için müşterilerine Bitcoin ve itibari para birimleri arasında otomatik olarak dönüşüm yapabileceklerini belirtti.

BBVA İsviçre CEO'su Alfonso Gómez için bu hareket, kripto varlık alanındaki kaliteli bankacılık hizmetleri ve yeniliklerin bir karışımını temsil ediyor. Gómez konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu yenilikçi teklifle BBVA, blokzincir teknolojisinin benimsenmesinde kendisini bir referans kurum olarak konumlandırıyor.”