Bernstein, Kripto ETF'lerinin Bitcoin ve Ethereum'un Ötesine Geçebileceğini Düşünüyor

Bernstein'daki analistler, Grayscale'in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) karşı kazandığı son yasal zaferin, tek bir fonun ETF dönüşümüne giden yoldan daha fazlasını temsil ettiğine inanıyor. Analistler, "Kripto ETF fırsatı sadece Bitcoin (BTC) ile sınırlı kalmayacak, birden fazla kripto varlığına yayılacak" ifadesini kullanıyor. Rapor, ilk spot Bitcoin ETF'inin 2023 Ekim ortası ile gelecek yılın Mart ortası arasında bir zamanda gerçekleşmesinin beklendiğini gösteriyor.

Bernstein analistleri Ethereum (ETH) spot ETF'lerine yönelik talepte de bir artış öngörüyor. Analistler ETH'nin hem işlem gören bir CME vadeli işlem piyasası hem de bir spot piyasa ile karakterize edilen benzer bir piyasa yapısına sahip olduğuna ve ETF'ye dahil edilmesi için doğal bir aday olduğuna dikkati çekiyor.

Analistler öte yandan kripto ETF’lerinin BTC ve ETH’nin ötesine uzandığını vurguluyor. Rapora göre, varlık yönetimi endüstrisi, Solana ve Polygon gibi diğer üst düzey blokzincirlerinin alanlarına girerek Bitcoin ve Ethereum'un ötesindeki fırsatları keşfetmeye hazırlanıyor.