Beyaz Saray Eski Siber Güvenlik Direktörü, Blokzincir İnovasyonuna İlişkin Değerlendirmede Bulundu

Beyaz Saray'ın eski siber güvenlik direktörü Carole House, Seul'de gerçekleşen Kore Blockchain Haftası'nda düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada, ABD'deki blokzincir inovasyonunun kripto endüstrisinin ‘aşırı-sert’ şekilde düzenlenmesinden zarar görebileceğini söyledi.

House, kripto endüstrisindeki yüksek profilli dolandırıcılık vakalarının, aslında insanların ve işletmelerin hatasından dolayı gerçekleştiğini; ancak bu tür vakaların teknolojinin temelinin hatalı olduğu hissini yarattığını söyledi. House, kimlik doğrulama ve tedarik zinciri şeffaflığı gibi alanlarda blokzincir teknolojisinde "büyük potansiyel" gördüğünü söyledi. House, ABD hükümetinin blokzincir teknolojisinde rekabetçiliği artırmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

House ayrıca ABD'nin düzenleyici eylemlerini tartışırken Hong Kong, Singapur ve Japonya dahil olmak üzere çeşitli ülkelerin geçtiğimiz yıl nispeten kripto yanlısı düzenleyici çerçeveler benimsediği Asya ile karşılaştırmalar yaptı. House, "Asya-Pasifik bölgesinin tamamının kripto düzenlemelerinde bir güç merkezi olduğunu düşünüyorum" dedi.