Bilgisayar Donanımı Üreticisi Nvidia, İlk Mali Çeyrekte Kripto Para Madenciliğine Özgü Ürün Grubundan 155 Milyon Dolar Gelir Elde Ettiğini Açıkladı

Bilgisayar donanımı üreticisi Nvidia, ilk mali çeyrekte kripto para madenciliği için tasarlanan çiplerden 155 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Geçen ayın başlarında Nvidia, firmanın 2022 mali yılının ilk çeyreğinde kripto para madenciliğine özgü ürün grubu için 150 milyon dolarlık bir gelir öngördüğünü bildirmişti. Ön beklentileri aşan rekor düzeydeki gelir, firmanın kripto para madencilik işlemcileri (CMP) üretip satacağını belirtmesinden aylar sonra geldi.

Pandemi sırasında grafik işlem birimlerine yönelik artan talep, uygulamalarının büyümesiyle birlikte önemli bir rol oynadı. Toplam 155 milyon doları kriptoya özgü çiplere atfedilirken, Nvidia ayrıca kripto para madencilerinin daha büyük bir segmentte satışları artırdığını kabul etti.

Nvidia, özellikle profesyonel kripto madenciliği için yapılan kripto para madencilik işlemcilerinin (CMP) alımlarının ikinci çeyrekte 400 milyon dolara ulaşmasını beklediğini de açıkladı.