Birleşik Krallık’taki Bankaların Yarısından Fazlası Kripto Para Dostu

Birleşik Krallık’taki büyük bankaların %50'den fazlası müşterilerin kripto para borsalarıyla etkileşime girmesine izin veriyor. The Fintech Times tarafından 14 Ekim'de yayınlanan bir Finder.com araştırmasına göre, Birleşik Krallık bankalarının yalnızca %47'sinin müşterilerin kripto para borsalarıyla etkileşime girmesine izin veren politikaları bulunmuyor.

Temasa geçilen bankalardan yedisi, kripto para borsalarını kapsayan transferlere veya banka / kredi kartı alımlarına izin vermiyor. Bu listedeki bankalardan bazıları şunlar: Halifax, HSBC, The Co-operative Bank ve TSB…

Araştırmaya göre, ülkedeki kripto para dostu bir bankalar, müşterilerin bir kripto para borsasıyla etkileşimleri konusunda neredeyse hiçbir kısıtlamaya sahip değil. Nitekim söz konusu bankaların müşterileri banka kartlarını kullanarak kripto para satın alabiliyor, kripto para borsalarına ödeme yapabiliyor ve kripto para cüzdanlarından para çekebiliyor.

Finder.com'dan Kate Anderson, anket bulgularına ilişkin şunları kaydetti:

“Araştırmadan, bankaların müşterilerinin güvenliğini ciddiye aldıkları anlaşılıyor ki bu hayati önem taşıyor; ancak politikalarının iletişimini iyileştirmek için kesinlikle yer var. Kripto para ortadan kalkmayacak, dolayısıyla bu düzensiz iletişimin bir an önce düzeltilmesi gerekecek”

Anket bulguları, İngiltere'nin bölgeyi bir dijital varlık merkezi haline getirmeyi amaçlayan bir kripto para düzenleyici çerçevesi oluşturmak için ilerlediği bir noktada ortaya çıkmasıyla dikkati çekti.