BitTorrent Chain (BTTC) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

BitTorrent Chain (BTTC) Nedir?

Projenin Adı: BitTorrent Chain

Projenin Belirteci: BTTC

Projenin İnternet Sitesi: https://www.bittorrent.com/btt/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/BitTorrent

Projenin İzahname Adresi: https://www.bittorrent.com/btt/btt-docs/BitTorrent_(BTT)_White_Paper_v0.8.7_Feb_2019.pdf


A. BitTorrent Chain (BTTC) Nedir?

BitTorrent, dosya ve verileri çevrimiçi olarak paylaşmaya olanak tanıyan merkeziyetsiz eşler arası dosya paylaşım platformudur. BTTC oldukça popüler bir protokol olduğundan, BitTorrent'u bilerek ya da bilmeyerek hayatınızda en az bir kez kullanmış olabilirsiniz. BitTorrent, depolanacak veriyi daha küçük parçalara böler, sonra eşler arası bir ağ üzerinden merkeziyetsiz olarak saklar. Protokol kullanıcıların müzik, film ve diğer büyük dosyaları merkeziyetsiz bir şekilde paylaşmalarına olacak sağlar. BTTC 2018 yılında, Tron Network'ün kurucusu Justin Sun tarafından satın alındı. Tron blokzincirini kullanmaktadır.


B. BitTorrent Chain (BTTC) Neler Sunmaktadır?

BitTorrent Chain, veri ve dosyaların merkeziyetsiz bir şekilde depolanmasına ve indirilmesine olanak tanıyan bir platformdur. Ayrıca, Tron blokzinciri ile entegre olduğu için bir TRC-10 tokenidir. BitTorrent Speed: BitTorrent Speed benimsenmesini arttırmak için BitTorrent'e eklenmiş bir özelliktir. Speed özelliği ile kullanıcılar dosya indirme kuyruklarında beklemeden indirme yapabilir. Ayrıca, indirme hızları da hızlanacaktır.

DLive Protokolü: İçerik üreticilerini izleyicileriyle buluşturan merkeziyetsiz bir canlı yayın platformudur. Düşük maliyetli yayınların yanı sıra, kullanıcılar da yayınları izleyerek BTT Token kazanabilir. Canlı yayın sırasında, yayıncılar ayrıca izleyicilerinden bahşiş de alabilirler. Ayrıca, kullanıcılar ağa bağlanmak için şifre veya hesaba ihtiyaçları yoktur.

BitTorrent Dosya Sistemi (BTFS): BitTorrent File System (BTFS) merkeziyetsiz bir P2P dosya depolama sistemidir. BTFS, geleneksel merkezi bulut depolama yerine ölçeklenebilir, dirençli ve maliyet açısından uygun bir alternatif sunmayı amaçlar.


C. BitTorrent Chain (BTTC) Teknolojisi

BitTorrent zinciri, dünyanın her yerinden kullanıcıları dosya, veri ve bant genişliği paylaşımını tek bir sistemde birleştiren bir platformdur. Platformun işleyişi seeder'lar ve peer'ler olmak üzere iki sınıf katılımcı tarafından yürütülmektedir. Seeder'lar, dosyayı zaten indirmiş olan ve diğer ağ katılımcıları olan peer'lerle paylaşım yapabilen kullanıcılardır. Dosya, birden fazla seeder'dan parçalar halinde indirildiği için peer'ler, dosyayı birden fazla seeder'dan indirebilir. Böylelikle indirme süresi kısalmış olur. Ağ kullanıcıları, ellerindeki fazla bant genişliğini diğer kullanıcılarla paylaşarak BTTC token elde edebilir.


D. BitTorrent Chain (BTTC) Ekibi ve Şirketi

BitTorrent, 2001 yılında Bram Cohen ve David Harrison tarafından başlatılan bir dosya paylaşım protokolüdür. Hayata geçtikten bir süre sonra dosya paylaşımında devrim niteliği taşıyan bir teknoloji olarak hızla popülerlik kazandı. 2018 yılında, kripto para girişimcisi Justin Sun tarafından yönetilen Tron Vakfı, BitTorrent’i satın aldı.


E. BitTorrent Chain (BTTC) Dijital Varlık Ekonomisi

BTTC, BitTorrent ekosisteminin TRC10 hizmet tokenidir ve toplam arzı 990,000,000,000 adettir. BitTorrent’in amacı kullanıcılar arasında paylaşılan dosyaları dağıtmak için bir mekanizma olarak hizmet etmektir. Ayrıca token, BitTorrent ekosistemi içindeki hizmetler için bir takas aracı olarak kullanılır. Kullanıcılar dosyaları dağıtarak, depolama sağlayarak ve DLive topluluğuna katılarak BTTC kazanabilirler. Ayrıca, kullanıcılar BTTC kullanarak indirme hızlarını artırabilir, DLive üzerinde mal ve hizmet satın alabilir veya BTFS üzerinde depolama kiralayabilirler.


F. BitTorrent Chain (BTTC) Değerlendirme

BitTorrent, eski merkeziyetsiz ağlardan biridir. Tron ekosistemine geçtikten sonra, blokzincir teknolojisine entegre hale geldi. İçerik paylaşımı ve indirme işlemleri için kullanıcıları ödüllendiren ve kendini sürdürebilen bir ekosistem haline geldi. Ancak, telif hakkıyla korunan içeriğin paylaşımının teşvik edilmesi konusunda bazı şüpheler bulunmaktadır. BTTC tarafı bu tür tehditleri ortadan kaldırmalıdır.