Bitcoin Madencisi Genesis Digital Assets, 431 Milyon Dolar Topladı

Bitcoin (BTC) madenciliği şirketi Genesis Digital Assets, Amerika Birleşik Devletleri ve İskandinav ülkelerindeki endüstriyel ölçekli madencilik operasyonlarını genişletmek için 431 milyon dolarlık fon sağladı.

Finansman turu, kripto para yatırım şirketlerinden biri olan Paradigm tarafından yönetildi. Firmanın Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Paradigma kurucu ortağı Matt Huang da Genesis Digital'in yönetim kuruluna katıldı.

Diğer yatırımcılar arasında 11 milyar dolarlık varlık yöneticisi Stone Ridge ve Bitcoin yan kuruluşu NYDIG ile Ribbit, Electric Capital, Skybridge ve Kingsway Capital ve FTX kripto borsası gibi çeşitli risk sermayesi firmaları ve yatırım yönetimi firmaları yer alıyor.

Genesis Digital CEO'su ve kurucu ortağı Marco Streng, yeni fonların şirketin 2023 yılına kadar madencilik kapasitesinde 1,4 gigawatt'a ulaşma hedefiyle operasyonlarını genişletmeye devam etmesine yardımcı olacağını kaydetti ve şunları söyledi:

“Bu turdan elde edilen sermaye, Bitcoin madenciliğimizi genişletmek için kullanılacak. temiz enerjiye kolayca ulaşılabilen yerlerde faaliyet gösteriyor.”