Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Rezerv Varlık Olabilir

Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC), kripto para birimleri ve blokzincir teknolojisini benimseme çabalarının bir parçası olarak Bitcoin'i rezerv varlık olarak kullanmayı planlıyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin kripto para birimini ulusal rezervlerinin bir parçası olarak dağıtma planının, ülkede Bitcoin’i yasallaştırma politikasının sonrasında gelmesi dikkati çekti.

El Salvador’un ardından Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden ikinci ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti, geçtiğimiz haftalarda küresel kripto yatırımcılarını ülkeye çekmek için Sango Projesi olarak adlandırılan bir çalışma planı hazırlamıştı. Söz konusu çalışma planı kapsamında ülkede Dijital Ulus Bankası kurma, Bitcoin ile arazi satın alımlarını kolaylaştırma ve kripto cüzdanı geliştirme gibi maddeler yer alıyor.

Bu kapsamda Orta Afrika Cumhuriyeti’nin (OAC) Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadéra, Temmuz ayının başlarında gerçekleşen sanal bir etkinlikte ülkenin ulusal kripto para birimi olarak Sango Coin'i tanıtmıştı. Başkan Touadéra konuşmasında “Sango Coin, Orta Afrika Cumhuriyeti için yeni nesil para birimi olacak” demişti.

Sango Coin, ülkenin altyapısını ve planlanan bir Metaverse projesini modernize etmek için kullanılacak.