Blockchains LLC, Nevada Çölünde Kendi Akıllı Şehrini Kurmak İstiyor

Blockchains LLC, Nevada çölünde fütürist bir "akıllı şehir" hayalini gerçeğe dönüştürmeyi umuyor. Bunu yapmak için, eyaletten kendi gibi şirketlerin sahip oldukları topraklarda yerel yönetimler kurmasına izin vermesini istiyor, bu izinlerin de onlara, okullardan kanun yaptırımlarına kadar her konuda yetki vereceği anlamına geliyor.

Nevada merkezli Blockchains LLC'nin CEO'su Jeffrey Berns, insanların yalnızca dijital para birimiyle mal ve hizmet satın almakla kalmayıp aynı zamanda tüm çevrimiçi ayak izlerini (mali tablolar, tıbbi kayıtlar ve kişisel veriler) blokzincire kaydettiği bir şehir hayal ediyor. Blokzincir, çoğunlukla kriptopara birimi işlemlerini kaydetmek için bilinen bir dijital defter olsa da aynı zamanda bazı yerel yönetimler tarafından evlilik ruhsatlarının belgelenmesinden seçimleri kolaylaştırmaya kadar her şey için benimsenmiştir.

Şirket, Reno'nun 12 mil (19 kilometre) doğusunda, kırsal Storey County'de, 2022 yılına kadar temel atmak istiyor. 75 yıl içinde 15.000 ev ve 3 milyon metrekare ticari ve endüstriyel alan inşa etmeyi öneriyor. Aynı zamanda Berns, geleneksel hükümetin insanların bu teknolojinin yeni kullanımlarını icat edebilecekleri bir topluluk oluşturmak için yeterli esneklik sunmadığını söyleyerek bu şekilde devam ediyor:

“Bu gezegende insanların sıfırdan başlayıp, “işleri daha önce yaptığımız şekilde yapmayacağız” dedikleri bir yer olmalı.”

Berns, Nevada'nın kanunlarını, şirketlerin bir eyalet yönetimininki gibi yetkilere sahip olacağı, mahkeme sistemleri oluşturma, vergi uygulama ve arazi ve su yönetimi kararları verirken altyapı oluşturma da dahil olmak üzere "yenilik bölgelerine" izin verecek şekilde değiştirmesini istiyor.

Bu olasılık, Nevada milletvekillerinin şüpheciliğiyle karşılandı ancak yasanın henüz resmi olarak sunulması veya halka açık duruşmalarda tartışılması gerekiyor. Demokratik denetimdeki Yasama Meclisinin çoğu Nevada’nın turizme bağımlı ekonomisini çeşitlendirmeye hevesli, fakat meclisin büyük bir kısmı sağlık ve eğitimi finanse etmek için mücadele ederken, iş teşviklerine karşı gelebilecek tepkiden korktuklarını belirtmiştir.