Blokzincir Araştırma Enstitüsü’nden Genişleme Planı

Blokzincir Araştırma Enstitüsü (BRI), çeşitli banka, vakıf ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yıl ortasında kıtalar arasında bir genişleme planı olduğunu açıkladı.

Hâlihazırda Avrupa ve Brezilya'da faaliyet gösteren BRI, yeni bölgesel merkezlerde yenilik ve araştırma merkezleri kuracağını belirtti. Amacı, blokzincirin ve diğer yeni teknolojilerin işletmeler, hükümet ve toplum genelinde nasıl uygulanabileceğini göstermek ve buna göre bir strateji oluşturmak olan enstitü, Afrika'daki bireylere, kurumlara ve şirketlere bankacılık ve finansal hizmetler sunan bir finans kurumu olan Standard Bank Group ile iş birliği içinde bir Afrika şubesi açtığını duyurdu. Bu şube, Orta Doğu bölümü altında yer alacak Mısır ve Libya dışında tüm Afrika ülkelerini kapsayacak şekilde Güney Afrika dışında faaliyet gösterecek.

BRI'nin Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Don Tapscott, Covid salgını sonrasında ekonomik ve teknolojik bir genişleme konusunda güvenini dile getirerek şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Dünya, pandemi sonrası ekonomik genişlemeye ve teknolojik rönesansa hazır. Şimdi, dünyanın dört bir yanındaki şirketlere ve hükümetlere yardımcı olma zamanı.”