Blokzincir Tabanlı Araç Sağlayıcısı Securrency, B Serisi Finansman Turunda 30 Milyon Dolar Topladı

Bankalar ve finans kurumları için blokzincir tabanlı bir uyum araçları sağlayıcısı olan Securrency, B Serisi finansman turunda 30 milyon dolar topladığını duyurdu.

Finansman turu, varlık yöneticisi WisdomTree Investments, State Street, U.S. Bank ve Abu Dabi devlet yatırımcısı Mubadala Investment ve Falcon Edge Capital arasındaki ortak girişim olan Abu Dhabi Catalyst Partners tarafından desteklendi.

Washington, D.C. merkezli Securrency, yapılan yatırımlar ile yeni ürünler piyasaya sürmeyi ve uluslararası alanda genişlemeyi hedeflediğini açıkladı. Securrency'in kurucu ortağı ve CEO'su Dan Doney, firmanın önümüzdeki yıl “uyumlu merkeziyetsiz finans (DeFi) ve diğer güçlü ürünler” sunacağını söyledi. Ayrıca, BAE'nin başkentindeki uluslararası bir finans merkezi olan Abu Dabi Global Market'te (ADGM) iş kurmak için lisans başvurusunda bulunduğunu da belirtti.

Yatırımcılardan biri olan WisdomTree'nin kurucusu ve CEO'su Jonathan Steinberg, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Securrency ekibinin blokzincir tabanlı fintech ve regtech'te liderlik etmeye benzersiz bir şekilde uygun olduğuna inanıyoruz. Devam eden finansal taahhüdümüz, finansal hizmetlerin geleceğini Securrency ve yatırımcı dostlarımızla şekillendirme konusundaki desteğimizin ve ortaklığımızın gücünü yeniden teyit ediyor.”