Bloomberg: İngiltere’deki Kripto Para İşletmeleri Bankacılık Hizmetlerine Erişimde Zorlanıyor

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre, Birleşik Krallık'taki kripto para  işletmeleri bankacılık hizmetleri almakta zorluk çekiyor. Görünen o ki, ülkede halen kripto para şirketlerine hizmet veren birkaç banka, müşterilerin işlemlerini takip etmek için daha fazla belge talep ederek şartları ağırlaştırıyor. Nitekim son zamanlarda artış gösteren bankacılık hizmetlerine yönelik zorlukların, bazı kripto para işletmelerini şikayetlerini İngiltere Başbakanı Rishi Sunak hükümetine iletmeye yönelttiği iddia ediliyor.

Uzmanlar söz konusu zorlukların Sunak'ın fintech inovasyonunu teşvik etme ve Birleşik Krallık'ı küresel bir kripto para merkezine dönüştürme hedefiyle çeliştiğini belirtiyor. Konuya ilişkin Bloomberg’e demeç veren global bir kripto varlık platformunun yöneticisi, İngiltere bankalarının tepkisinin AB'deki muadillerinden daha şiddetli göründüğünü söyledi.

Cointelegraph'ın aktardığına göre PitchBook'tan alınan veriler, dijital varlık şirketlerine yapılan risk sermayesi yatırımının 2023'te Birleşik Krallık'ta %94 düşüşle 55 milyon USD’ye gerilediğini, diğer Avrupa ülkelerinde ise %31'lik bir artış görüldüğünü gösteriyor. Söz konusu zorluklarla karşı karşıya kalan kripto para işletmelerinin, Birleşik Krallık'taki operasyonlarını ayakta tutmak için BCB Payments ve Stripe gibi ödeme hizmeti sağlayıcılarına yöneldiği belirtiliyor.