Blue Ridge Bank, Müşterilerin ATM Kullanarak Bitcoin Almalarını Sağlayan İlk Banka Oldu

ABD'de kullanıcıların Bitcoin satın almasına izin veren birçok otomatik para çekme makinesi (ATM) bulunmaktadır. Bu makinelerin çoğu benzin istasyonlarında, otellerde, alışveriş merkezlerinde ve diğer perakende satış noktalarında yer alıyor.

Charlottesville, Luray, Fredericksburg ve ABD Doğu Kıyısı boyunca diğer yerlerde şubeleri bulunan, Virginia merkezli bir topluluk bankası olan Blue Ridge Bank, ülkedeki müşterilerin ATM’lerinden Bitcoin satın almasına izin veren ilk banka oldu. Ayrıca, bu hizmeti Virginia'daki 19 ATM’sine ekledi.

Blue Ridge CEO'su Brian Plum yakın bir tarihte katıldığı röportajda, şunları dile getirdi:

“Gerçekte olduğundan çok daha karmaşık hissettiriyor ama değil. Bitcoin'i sunma kararı herhangi bir ek donanım maliyeti gerektirmiyor, sadece mevcut ATM'lerde Bitcoin'e erişim sağlamak için bir yazılım yükseltmesi gerekiyor.”

Blue Ridge ATM'lerinde Şubat ayından beri mevcut olan Bitcoin hizmeti sayesinde Virginia kayıtlarında %30 artış olduğu belirtildi. Müşterilerin genellikle 50 ila 100 dolar arasında küçük miktarlarda Bitcoin satın alma eğiliminde olduğunu, ardından birkaç gün veya hafta sonra geri döndüğünü ve daha fazlasını satın aldığı da söylendi. Ayrıca, Blue Ridge Bank'ın ATM'lerdeki Bitcoin hizmetleri ile ilgili neredeyse gelen tüm geri bildirimlerin olumlu yönde olduğu açıklandı. Müşterilerle yapılan görüşmelerin %99'u, insanların bu yenilik hakkında çok heyecanlı olduklarını öne sürdü.