Bluzelle (BLZ) Neden Düştü?- 4.10.2022

Bluzelle (BLZ) oyun, NFT ve Merkeziyetsiz Finansın (DeFi) kesiştiği noktada yer alan bir blokzincir projesidir. BLZ; Nintendo, Zynga ve Electronic Arts gibi önde gelen oyun şirketlerinin eski çalışanları tarafından oluşturulmuştur. BLZ; merkezi olmayan uygulamaların verileri güvenli, sansüre dayanıklı ve oldukça ölçeklenebilir bir şekilde depolamasını ve kaydetmesini sağlayan bir sistemin kripto para birimidir.

Bluzelle'in üç temel ürünü vardır. BLZ, Cosmos teknolojisine dayalı bir delege edilmiş BluzelleNet'e sahiptir. BluzelleNet, saniyede 10.000'den fazla işlemi gerçekleştirebilen son derece hızlı bir platformdur. BluezelleNet, oyun varlıkları için borç verme, stake etme ve getiri stratejileri sunmak için Cosmos ekosistemindeki DeFi ürünlerini bir araya getirir.

Bluzelle ayrıca önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek olan bir oyna-kazan oyunu olan Gamma 4'ü de inşa ediyor. BLZ bir yandan da dosyalar ve NFT’ler için merkezi olmayan bir depolama platformu olan Bluzelle R2'ye sahiptir.

Bluzelle (BLZ) son 24 saatte %2.04 düşüşle birlikte yaklaşık 1.6 TL’den işlem görüyor. BLZ’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %45 düşüşle birlikte yaklaşık 8 milyon USD olarak görünüyor. Son 7 gün içinde yaklaşık %7 yükselen BLZ’nin son 24 saatteki düşüşüne teknik analiz kaynaklı faktörler etki etmiş olabilir. Nitekim BLZ’de düşüşe yol açabilecek yatırımcıları tedirgin etme olasılığı bulunan bir haber akışı görünmüyor.