Bluzelle ve Ankr İş Birliği Duyuruldu

Bluzelle, dün (23 Mart Salı günü) yaptığı bir paylaşımla, Ankr ile iş birliği yaparak güçlerini birleştireceğini duyurmaktan mutluluk duyduğunu açıkladı. Daha önce Bluzelle ve Ankr, blokzincir ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında büyük çapta bir benimsenme sağlamak için güçlerini birleştirmişti. Bu iş birliği ile ise Ankr, Bluzelle ekosisteminde bir doğrulayıcı olarak görev alabilecek.

Ankr, kullanıcıları, geliştiricileri ve işletmeleri birbirine bağlayan, Web 3.0'a ağ geçidi oluşturan bir altyapı platformudur. Ankr protokolü, bir dizi blokzincire kolay erişim sağlar ve kullanıcıların, stake etme (kilitleme) ve geliştirici doğrulayıcılarını dakikalar içinde sorunsuz bir şekilde dağıtmasına olanak tanır. Ankr, Web 3.0 yığın geliştirme için bir dizi geliştirici API'si ve kurumsal çözümler sunarak, interneti demokratikleştirme misyonunu üstlenmiştir. Bluzelle ise, yakında çıkacak Web 3.0 uygulamaları için dağıtılmış, açık kaynaklı bir veritabanı hizmeti geliştiriyor. Bluzelle, daha hızlı ve daha güvenli bir internet sağlamaya yardımcı olmak için merkezi olmayan teknolojileri uç bilgi işlemleriyle birleştiriyor.

Hem Bluzelle hem de Ankr, yarının yüksek performanslı DApp'lerini (merkeziyetsiz uygulamalarını) destekleyebilecek daha güvenli, ölçeklenebilir, sağlam ve merkezi olmayan bir İnternet oluşturmak için blokzincir teknolojisinden yararlanmanın ortak felsefesini paylaşıyor.

Ankr CEO'su Chandler Song, bu iş birliği ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getiriyor:

“Bluzelle ekosistemine doğrulayıcı olarak katılan Ankr, blokzincir ve DeFi alanındaki bu güçlü ortaklık hakkında çok sayıda bilgi birikimini savunuyor. WEB3'ün benimsenmesini teşvik etme vizyonuna uymak için bir doğrulayıcı olarak Bluzelle'e katılmaktan heyecan duyuyoruz. Bu entegrasyonun sürekli değişen DeFi ortamı için sağlam bir altyapı oluşturacağından eminiz.”

Bluzelle CEO'su Pavel Bains ise devamında şu şekilde bir yorumda bulunuyor:

“Ankr'ı Bluzelle ailesine davet etmekten heyecan duyuyoruz. Ankr’ın merkezi olmayan bulut bilişim hizmetleri, hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için Web 3.0 dünyasına yeni kapılar açıyor. Ankr'ın doğrulayıcı rolünün ötesine geçeceği, ortak olan özgür ve adil bir İnternet yaratma vizyonumuza katkıda bulunacağını biliyoruz ve karşılıklı fayda sağlayan bir ortaklık bekliyoruz.”