Bluzelle Yol Haritası 2021/2022

Bluzelle Ana Ağ (Mainnet’in) lansmanı yarın (3 Şubat 2021) gerçekleşecek. Bu ana ağ, Web 3.0 verileri için Bluzelle’in önce merkezi olmayan veritabanına güç verecektir. Bluzelle'den veya bir ekosistem geliştiricisinden/ortağından oluşturulan diğer uygulamalar ve ürünler bu ana ağda çalışacaktır.

Ana ağ hizmete girdiğinde, 2021/22 için Bluzelle’in yol haritası üç ana yoldan oluşmaktadır:

  • Bluzelle Ana Ağ (Mainnet) - yeni özellikler ve güçlü yönler eklemek
  • Bluzelle Oracles - bir pazar ihtiyacını karşılayan ve veritabanının gücünü gösteren, Bluzelle’in kendi uygulaması
  • Polkadot - geliştiriciler için daha hızlı büyüyen bir blokzincir ile çalışarak tam birlikte çalışabilirlik hedefi devam edecek

Yukarıdaki üç yol arasında Bluzelle Oracles’ın dikkatini en çok dahili ekipten alacağını belirten Bluzelle ekibi, web sitesinde yaptığı bir paylaşımda şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Defi projeleri tarafından yüksek talep aldık ve bunun, veri tabanımızda depolanan veriler için yüksek büyüme sağlayacağına, bu sayede BLZ'nin daha fazla faydasına yol açacağına inanıyoruz. İşleri hızlandırmak için Şubat ayında Bluzelle Oracles için bir sonraki dönüm noktası olan Ryu'ya ulaşacağız.”

Bluzelle Nedir?

Özellikle veritabanı işlemleri için özelleştirilmiş bir Bizans Hata Toleransı algoritması tarafından desteklenen Bluzelle, Web3 için merkezi olmayan bir veritabanıdır. Gelişmiş veri dağıtım ağı, işletmeleri veri ihlallerinden, ağ arızalarından ve performans sorunlarından korumayı vaat etmektedir. Bluzelle, geliştiricilerin depolama alanı ve merkezi olmayan veritabanına okuma / yazma erişimi için ödeme yaptığı bir "Airbnb veritabanı" işlevi görür. Güvenli, dayanıklı ve yüksek düzeyde ölçeklenebilir olan Bluzelle, daha hızlı ve daha güvenli bir internet sağlamaya yardımcı olmak için gelişiminin bir sonraki aşamasında veri akışları ve oracle'ları geliştirme sürecindedir.