Büyük Venezuela Uydu TV Sağlayıcısı Bitcoin ve Diğer Kripto Para Birimleri ile Ödeme Kabul Etmeye Başladı

Ülkenin en büyük uydu TV sağlayıcısı Simple TV, Venezuelalı müşterilerinin artık aylık faturalarını kripto para birimleri ile ödeyebileceğini duyurdu.

Yapılan duyuruya göre, Cryptobuyer ile bir iş birliğine giden Simple TV'nin açılış sayfası şimdi kripto para ile ödeme seçeneğini gösteriyor. Müşteriler, ödemelerini Bitcoin (BTC), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) ve Binance Dollar (BUSD) olarak yapabiliyor. Bunların yanı sıra kullanıcılar, Cryptobuyer'in yerel tokeni XPT ile de ödeme yapabiliyor. Simple TV, böyle bir ilaveyle Venezuela genelinde kripto para birimlerinin kullanımını artırmayı bekliyor.

Kripto ödemelerinin Simple TV gibi TV sağlayıcılarının kapsama alanlarını önemli ölçüde genişletmesini sağlayacağını söyleyen Cryptobuyer CEO'su Jorge Farías, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Simple TV'nin ülkenin en ücra yerlerine ulaştığı biliniyor, bunun önemini hayal edin. Örneğin bir dolar hesabına sahip olmak zorunda kalmadan iç mekanlarda hizmetine erişme imkanı sağlanabiliyor.”