Butan Krallığı’nın Gizlice Bitcoin’e Milyonlarca Yatırım Yaptığı Belirtiliyor

Denize kıyısı olmayan Himalaya ülkesi Butan'ın Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerine gizlice milyonlarca USD yatırım yaptığı söyleniyor. BlockFi ve Celsius'un iflasları, şirketlerin  daha önce kamuoyundan gizli tutulan yatırımlarını halka açtı. Mahkeme kayıtlarına göre Butan'ın 2,9 milyar USD’lik ulusal yatırım kolu Druk Holding & Investments, 15 Nisan tarihli bir Forbes raporunda ortaya çıkan belgelere göre, iflas eden kripto para kreditörleri BlockFi ve Celsius'un müşterisiydi.

Finbold’un haberine göre isimler, adresler ve finansal faaliyetler de dahil olmak üzere 14.000 sayfadan fazla kullanıcı bilgisi Ekim ayında Celsius tarafından kamuoyuna açıklandı. Nisan ve Haziran 2022 arasında Druk Holding & Investments, "Druk Proje Fonu" başlıklı bir hesapla birlikte, işlem günlüklerinde gösterildiği gibi Bitcoin, Ethereum, Tether ve diğer birkaç kripto para biriminin yatırılması, çekilmesi ve ödünç alınması dahil olmak üzere düzinelerce işlem gerçekleştirdi.

Druk, Celsius dosyalamasının kapsadığı üç ay boyunca yaklaşık 65 milyon USD çekmiş ve yaklaşık 18 milyon USD dijital varlık yatırmıştır. Tarihler 2021 yılını gösterdiğinde de Finbold, Ripple'ın Bhutan'ın merkez bankası Royal Monetary Authority (RMA) ile bir iş birliği imzaladığını bildirmişti. Anlaşma, bir CBDC çözümü aracılığıyla sınır ötesi ve toptan ödemeyi kolaylaştırmak için bir pilot proje yürütmeyi amaçlıyordu.