Cape Cod'un En Büyük Hastanesi 800.000 Dolarlık Bitcoin Bağışı Aldı

Cape Cod'un kıyısında, önde gelen kar amacı gütmeyen tıp merkezi Cape Cod Healthcare'in personelleri, e-postalarını kontrol ettiklerinde, yeni kurulan kripto entegre banka hesaplarına bakmalarını söyleyen bir mesajla karşılaştı.

Cape Cod Healthcare'in kıdemli başkan yardımcısı Christopher Lawson'ın belirttiğine göre içinde 400.000 dolar tutarında sürpriz bir Bitcoin olan bu bağış, aynı hayırseverden aldıkları ikinci bağıştı. Ancak bağış birdenbire ortaya çıkmadı. Lawson'a göre, bu hayırsever, daha önce her yıl onlara nakit bağışta bulunan, uzun süredir bağışçıları olan yardımseverdi ve hastaneye ilk olarak Ocak ortasında Bitcoin bağışlarını kabul edip edemeyeceklerini soran bir duyuru e-postası gönderdi.

The Boston Globe'a konuşan Lawson, "Yanıt vermeden önce herhangi bir sorun olmadığından emin olmamız gerekiyordu" dedi. Cape Cod Healthcare, hesaplarını kripto almaya hazırladığından bu yana, işlem gerçekleşir gerçekleşmez Bitcoin'ini derhal ABD dolarına çevirme politikasını benimsedi. Bu şekilde, Bitcoin'in ani geri çekilmelere maruz kalması durumunda herhangi bir eksiklik olmasını önlüyorlar.

Cape Cod Healthcare'in kripto bazlı hesabı, bağışçının para transferi yapması için kişiselleştirilmiş bir QR kodu oluşturur. Bu QR kodunu kullanarak herkes istediği zaman kripto fonlarını Cape Cod Healthcare'e transfer edebilir. Birçoğunun yakında hesaplarını kripto hediyeleri almak için hazırlamaya başlayacağına inanan Lawson, şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Yaygın değil ama daha yaygın hale geliyor. İnsanlar bu varlıkları biriktiriyor ve onları bağışlamak için fırsatlar arıyorlar.”