CARU, Metaverse’de Çocuklara Yönelik Hazırlanan Reklamlar için Uyarılarda Bulundu

Metaverse'de çocuklara yönelik reklam çalışmaları ABD merkezli CARU (Çocuklara Yönelik Reklamları İnceleme Birimi) kuruluşunun dikkatini çekiyor. CARU, çocukların oyun oynadığı sanal alanlara erişmeye çalışan markalara yönelik uyarılarda bulundu.

CARU Başkan Yardımcısı Mamie Kresses konuya ilişkin, "Bu uyarımızla, reklamverenleri, markaları, influencer'ları, destekçileri, geliştiricileri ve diğer ilgili kişileri CARU'nun Reklam Yönergelerinin Metaverse'deki reklamlar için de geçerli olduğunu ve CARU'nun Metaverse reklamcılığa karşı yönergelerini sıkı bir şekilde uygulayacağını bildiriyoruz.” dedi.

CARU, yönergelerinin reklamverenlerin Metaverse'de çocuklara yönelik reklamları ve reklam dışı içerikleri blurlaştırmasını yasakladığını söylüyor. İlgili yönergede, "Çocuklara yönelik reklam ve reklam dışı içeriğin bulanıklaştırılması yeni değildir; ancak blurlaştırmanın Metaverse alanlarda meydana gelebileceği sofistike ve çeşitli yollar CARU için özel bir endişe ve odak noktasıdır. Günümüzde reklamlar, etkileşimli oyun, eğlence ve eğitim içeriklerinin yanı sıra influencer pazarlama ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerin harmanlanmasıyla giderek daha bağlantılı alanlarda sorunsuz bir şekilde örülebilmektedir." ifadeleri yer alıyor.

CARU, reklamverenleri "Çocukların özel hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, onlara yönelik yanıltıcı, aldatıcı veya uygunsuz reklamları önlemek için" dijital ortamlarda şeffaf olmaya daha fazla özen göstermeye çağırıyor.