CBOE, VanEck Bitcoin ETF’sini Listelemek İçin SEC’e Başvurdu

Global hisse senedi ve türev borsası olan Cboe Global Markets, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) VanEck'in Bitcoin ETF'sinin hisselerini listelemek ve ticaretini yapmak için bir talepte bulundu. Firmanın dosyalanması, VanEck'in ABD'de Bitcoin'e bağlı bir ETF başlatma yolculuğunu yeniden canlandırıyor.

Cboe sözcüsü, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Dosyalamamız, VanEck’in 30 Aralık’tan önceki S-1 dosyalamasına dayanıyor ve piyasaya ilk ABD Bitcoin ETF'si olabilecek sonraki adımları temsil ediyor.”

Geçtiğimiz ayda Kanada’da, hayranlıkla başlatılan iki Bitcoin ETF'si onaylanmıştı; Purpose ve Evolve. Purpose Bitcoin ETF’s, geçen ayın sonlarında piyasaya sürüldüğünden bu yana yönetilen varlıklarda hızla 470 milyon doları aştı.

ABD düzenleyicilerinin bir Bitcoin ETF'sini ne zaman onaylayacağı belli değil. Cboe umutlu olsa da, “bir Bitcoin ETF'sinin onaylanmasının yatırımcılara şeffaf, düzenlenmiş bir araç aracılığıyla Bitcoin maruziyetine erişim sağlayabileceğine inandığını” belirtti.


Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Fonların içerisinde borsada işlem gören araçlar bulunur. Bu araçlar sayesinde tek bir işlem açarak, satın alınan fonun büyüklüğüne göre birden fazla enstrümana yatırım yapılabilir.