CFTC Başkanı Behnam, Dijital Varlık Düzenlemesinin Durumu Konusunda Gensler ile Aynı Fikirde Değil

ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, 2 Ekim'de Vadeli İşlemler Endüstrisi Birliği Expo 2023'te yaptığı konuşmada, gelişmekte olan kripto para piyasasında önemli bir düzenleyici çerçevenin uygulanmasının aciliyeti konusundaki tutumunu yineledi. Nitekim Behnam'ın bu yorumu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndaki mevkidaşı Gary Gensler'in şu anda yürürlükte olan menkul kıymetler yasalarının sektörü düzenlemek için yeterli olduğunu savunan görüşleriyle tam bir tezat oluşturuyor.

Cryptoslate’in haberine göre Behnam, konuşmasında ayrıca kripto para piyasasının yaklaşık %70'inin emtia olarak tanınması gerektiğini belirtti. Behnam emtia belirteçleri hakkında net yönergeler sağlamak ve CFTC'nin bu alandaki yetkisini artırmak için Kongre'den mevzuat çağrısında bulundu.

Öte yandan Behnam, Bitcoin dışındaki her kripto para biriminin menkul kıymetler yasaları kapsamına girdiğini sürekli olarak savunan SEC Başkanı Gary Gensler'in aksine, Ethereum'u bir menkul kıymet değil emtia olarak nitelendiriyor.