CFTC, Büyük Hedge Fonlar için Yeni Kripto Raporlama Kuralı Öneriyor

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile birlikte hedge fonların kripto para riskini raporlamasını gerektirecek ortak bir kural önerme kararı aldı.

CFTC, SEC ile hedge fonların kripto para birimi riskini rapor etmesini gerektirecek ortak bir kural önermek için oy kullandı. Hedge fonların gizli bir dosyalama yoluyla kripto riskini rapor etmesini sağlayacak olan bu kuralın kısmen Finansal İstikrar Gözetim Konseyi'nin sistemik riski izleme ve daha geniş düzenleyici gözetimi destekleme yetkinliğini artırma girişimi olduğu belirtiliyor.

CFTC Komiseri Christy Goldsmith Romero yaptığı açıklamada, finansal krizin özel fon faaliyetlerinden kaynaklanan bulaşma riskini gösterdiğini ve söz konusu teklifin özel fon faaliyetlerinde şeffaflığı artırma girişimi olduğunu söyledi. Romero, ayrıca, “Amacımız toplanan verilerin kullanışlılığını arttırmak; Kongre'nin daha önce gizlenen risklere şeffaflık getirmeyi amaçladığı şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Teklifin hedefimizi karşılayıp karşılamayacağına ilişkin kamu yorumlarını gözden geçirmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

SEC Başkanı Gary Gensler de benzer şekilde, özel fon alanının son yıllarda şeffaflık mekanizmaları olmadan önemli ölçüde büyüdüğünü belirtti.