CFTC; Circle, Ava Labs ve Fireblocks Yöneticilerini Teknik Danışma Kurulu’na Dahil Etti

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), yeni Teknik Danışma Kurulu’na (TAC) kripto para ekosistemi içinde faaliyet gösteren birkaç yöneticiyi dahil ederek  kripto para sektörüne bakışına dair olumlu bir sinyal vermiş oldu.

CFTC, Beyaz Saray eski yetkilisi Carole House'u teknik danışma kurulunun yeni başkanı, blokzincir analiz şirketi TRM Labs'tan Ari Redboard'un da kurulun başkan yardımcısı olarak atandığını duyurdu.

Pazartesi günü komite üyelerinin bir listesini yayınlayan CFTC, kurulun yeni oluşturulduğunu komisyon üyesi Christy Goldsmith Romero tarafından desteklendiğini açıkladı. Goldsmith Romero konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Piyasalarımızı giderek daha sofistike hale gelen siber saldırılardan korumak, dijital varlıkların müşterileri koruyacak şekilde sorumlu bir şekilde geliştirilmesini sağlamak ve yapay zeka gibi gelişmekte olan teknolojilerin etkilerinin iyi anlaşıldığından emin olmak için teknik uzmanların tavsiyelerine ihtiyaç duyuyor" dedi.

Danışma kurulundaki kripto para sektörü temsilcileri arasında Circle'ın Başkan Yardımcısı Corey Then, Espresso Systems Baş Strateji Sorumlusu Jill Gunter, Fireblocks CEO'su Michael Shaulov, Ava Labs CEO'su Emin Gün Sirer, Paradigm Oolitika Direktörü Justin Slaughter, Trail of Bits CEO'su Dan Guido ve Diem (eski adıyla Libra) projesindeki çalışmalarıyla tanınan Lightspark Baş Strateji Sorumlusu Christian Catalini yer alıyor.